Serdecznie zapraszamy do naszego stoiska na targach noży - Central Europe Knives Exhibition 2019, które odbędą się dnia 26.10.2019 w Centrum Praskim Koneser w Warszawie.

Od czwartku tj. 24.10.2019 pakujemy się na targi w związku z tym stany magazynowe na stronie mogą się nie zgadzać - postaramy się uzupełnić wszystko na początku przyszłego tygodnia. Jednocześnie informujemy, że już nie przyjmujemy zamówień z odbiorem na targi. Również od czwartku do wtorku 29.10 będzie utrudnione działanie firmy.

Polityka prywatności

 

Od dnia 25 maja 2018 roku firma MIKA Katarzyna Bortkiewicz ul. Brzozowa 1, 62-800 Kalisz zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych (RODO) oraz uchylenia dyrektywy 95/46 WE, szanując wszelkie prawa do prywatności Klientów sklepu internetowego mikasklep.eu i w dbałości o przestrzeganie przepisów prawa, opracowała politykę prywatności klientów/osób korzystających ze sklepu mikasklep.eu.

 

Firma Mika Katarzyna Bortkiewicz, ul. Brzozowa 1, 62-800 Kalisz zaznacza, że podanie danych osobowych, a także zgoda na ich przetwarzanie są całkowicie dobrowolne. Każda osoba korzystająca ze sklepu internetowego mikasklep.eu ma prawo w każdej chwili do zmiany, przeniesienia, sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub całkowitego usunięcia swoich danych osobowych bez podania przyczyny. Zmianę danych osobowych można dokonać samodzielnie poprzez edycję i zapisanie danych po zalogowaniu się do sklepu lub poprzez kontakt z wyznaczonym Administratorem Danych Osobowych za pomocą poczty tradycyjnej na adres MIKA Katarzyna Bortkiewicz ul. Brzozowa 1, 62-800 Kalisz lub email sklep@mikasklep.eu

 

Dane osobowe będą przechowywane i przetwarzane do momentu zgłoszenia przez klienta chęci ich usunięcia. Firma MIKA Katarzyna Bortkiewicz dokłada wszelkich starań, aby zapewnić wszelkie środki fizycznej, technicznej i organizacyjnej ochrony danych osobowych przed ich przypadkowym czy umyślnym zniszczeniem, przypadkową utratą, zmianą, nieuprawnionym ujawnieniem, wykorzystywaniem czy dostępem, zgodnie ze wszystkimi obowiązującymi przepisami. Dlatego, w trosce o najwyższą jakość prowadzonej polityki prywatności, zastosowano do ochrony danych osobowych niezbędne zabezpieczenia organizacyjne, a także zabezpieczenia o charakterze technicznym i programistycznym.

 

DANE OSOBOWE

 

Dane osobowe klientów są pozyskiwane bezpośrednio od osoby której dane dotyczą. Klient podaje tylko niezbędne dane osobowe, które są przetwarzane wyłącznie w celu realizacji zamówień, wystawienia dokumentu zakupu oraz jeśli została wyrażona zgoda na otrzymywanie biuletynu na otrzymywanie powiadomień i informacji marketingowych.
W trakcie rejestracji prosimy o podanie:
Dane Osobowe: Imię I Nazwisko, Adres e-mail
Dane Firmy: Nazwa firmy, Numer NIP
Dane Teleadresowe: Ulica, Kod pocztowy, Miasto, Kraj
Dane Kontaktowe: Telefon.

 

W trakcie składania zamówienia w sklepie internetowym mikasklep.eu system pobiera automatycznie dane podane podczas rejestracji. W przypadku kiedy Klient wybierze inny adres wysyłki to prosimy o podanie danych do realizacji zamówienia:
imię i nazwisko lub nazwa firmy, oraz adres wysyłki.

 

Dane osobowe podane w trakcie składania zamówienia są przetwarzane przez sklep internetowy mikasklep.eu oraz następujące podmioty w podanym poniżej zakresie: imię i nazwisko, adres, telefon, e-mail wskazane jako adres dostawy przekazywane są firmom przewozowym w postaci etykiety/potwierdzenia nadania/listu przewozowego będącego jednocześnie zleceniem doręczenia przesyłki w zależności od wybranego rodzaju przesyłki przekazywane są: Poczta Polska, UPS, DHL.

 

Przetwarzamy też Twoje dane osobowe w celach wskazanych poniżej, na podstawie prawnie uzasadnionego interesu, w celach związanych z dozwolonymi działaniami marketingowymi, poprzez dostępne kanały komunikacji, w szczególności i za Twoją zgodą - przez e-mail.

 

Przetwarzanie tych danych będzie możliwe wyłącznie po wcześniejszym wyrażeniu przez klienta zgody podczas rejestracji gdy klient zaznaczy, że chce otrzymywać informacje marketingowe w postaci newslettera/biuletynu.

 

Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych do momentu zgłoszenia przez klienta chęci cofnięcia zgody.

 

Podane dane nie będą podlegać profilowaniu.

 

Firma MIKA Katarzyna Bortkiewicz nie będzie przekazywać danych osobowych klientów do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej.

 

Klient który uzna, że zostały naruszone prawa dotyczące przetwarzania danych osobowych może wnieść skargę do: Biuro Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (PUODO) ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa Telefon: 22 860 70 86